Jasper Somsen Invites ... Paul van der Feen & Hans Vroomans
Zaal open
20:00
Datum
30 maart
Aanvang
20:30
Organisatie
Jazz In Wageningen
Tickets
€ 0 | €5 | € 10

Jasper Somsen Invites ... Paul van der Feen & Hans Vroomans

p donderdagavond 30 maart is alweer het laatste concert in het negende seizoen van Jasper Somsen Invites … in Café Loburg. Terug van weggeweest is één van Jasper’s favoriete pianisten Hans Vroomans. In november 2022 brachten zij een prachtig album uit met Supertramp-legende John Helliwell. Altsaxofonist Paul van der Feen maakt het trio in Loburg compleet.

Gegarandeerd een avond op topniveau, die het publiek niet gauw zal vergeten.
Paul van der Feen wordt beschouwd als een van Nederlands toonaangevende saxofonisten. Als lid van het Metropole Orkest speelde hij met talloze sterren als Chaka Khan, Herbie Hancock, Elvis Costello, Gregory Porter, Al Jarreau en John Scofield en participeerde hij als solist in verschillende met een Grammy Award bekroonde albums. Na zijn conservatoriumstudies in Amsterdam en New York exploreerde Paul verschillende muziekstijlen zoals jazz, funk, fusion, hip-hop en klassiek. Zijn veelzijdigheid geeft hem een grote muzikaal vrijheid, waardoor spel geliefd is bij collega’s en publiek.


Na zijn klassieke pianostudie in Den Haag behoorde Hans Vroomans tot de eerste lichting die in Nederland afstudeerde aan een Jazz afdeling (Rotterdam). Vervolgens vertrok hij voor vijf jaar naar New York. Hij studeerde daar aan de New York University en trad op met o.m. Randy Brecker en Eddie Daniels. Bij zijn terugkeer in Nederland werd hij de vaste pianist van het Metropole Orkest, waarmee hij een Grammy Award won en samenwerkte met o.a. Ivan Lins, John Scofield, Al Jarreau, Vince Mendoza en Kurt Elling. Naast een veel gevraagd pianist voor studiosessie en bij de grote Duitse radio orkesten, is hij bekend om zijn samenwerking met Paul van Vliet (UNICEF) en Trijntje Oosterhuis. Hij bracht enkele (solo)albums onder zijn eigen naam uit. Hans is docent aan het Conservatorium van Amsterdam.