Rogier Pelgrim album release show
Datum
30 april 2024
Zaal open
20:00
Aanvang
20:30
Tickets
€ 20

Rogier Pelgrim album release show

Vijf jaar geleden werd het ineens stil rondom Rogier Pelgrim, de liedjesschrijver en verhalenverteller uit Wageningen. Na jaren van intensief touren, zijn deelname aan het televisieprogramma De Beste Singersongwriter en het winnen van de Grote Prijs van Nederland, het uitbrengen van drie albums was het wel even genoeg geweest. Tot nu.

Een onvermoeibare kruistocht van bijna 800 shows kwam ten einde. Rogier had wel even genoeg gespeeld. En dat niet alleen, er kwamen kinderen, een koophuis, er kwam een grote-mensen-baan, en de muziek verdween iets verder naar de achtergrond. Maar helemaal verdwijnen deed de muziek natuurlijk nooit. Er bleven toch steeds weer op onverwachts momenten liedjes komen. Het leek haast onvermijdelijk. Alleen dit keer waren de teksten niet in het Engels maar in het Nederlands. Liedjes over vervlogen dromen, troost, volwassen worden en de Wageningse uiterwaarden. Rogiers muzikale helden (Spinvis, De Dijk, BLØF) waren nooit ver weg tijdens het schrijven. En na een paar jaar was er toen zomaar opeens een plaat. 

Rogiers eerste Nederlandstalige album is een melancholische singer songwritersplaat geworden waarin de liedjes centraal staan. Rogiers karakteristieke stem en zijn akoestische gitaar vormen de basis voor elk song. Het geheel is door producer en muzikant Sander Geboers (die intensief samenwerkten met Claudia de Breij) smaakvol aangekleed met piano, melotrone, synthersizer, orgeltjes en blazers-arrangementen. Nu na vijf jaar is het tijd om de radiostilte te verbreken en deze liedjes te delen met de wereld. Je bent meer dan welkom bij de releaseshow op dinsdagavond 30 april in Rogiers thuisstad Wageningen, in theater de Junushoff.