Title image

Jasper Somsen Invites … Bart van Lier & Rob van Kreeveld

Op donderdagavond 10 september verandert Café Loburg voor de tweede keer een Jazzclub. Contrabassist/componist/producer Jasper Somsen ontvangt tijdens deze speciale editie van zijn concertserie opnieuw twee zwaargewichten uit de Nederlandse muziekgeschiedenis: Bart van Lier en Rob van Kreeveld.

Twee exclusieve jazz-club edities met max 36 bezoekers per keer
Nog steeds is de plek beperkt en ook nu gebruiken we dat om er een speciale avond van te maken:

  • een heuse jazz-club diner show, met een heerlijk diner (18:30) a €35
  • een op maat geserveerde bites & borrel assortiment (20:00).  voor €25

Het eten wordt met liefde verzorgd door Foodbar Zilvr. Na aanschaf van je ticket kun je op Loburg.com/jazzclub met je ticketnummer je eet- en drankvoorkeur doorgeven.

Bart van Lier
In 1968 begon Bart van Lier als freelancer voor radio, televisie en de platenindustrie. Tot voorkort was Bart werkzaam als trombonist bij het Metropole Orkest. Verder trad hij op met Peter Herbolzheimer, Bart’s Bones, Nueva Manteca, Trio Bart van Lier en het Bart van Lier/Ilja Reyngoud Quintet. Naast zijn uitvoerende werkzaamheden is Bart een zeer gedreven docent. Zo doceerde hij aan de Folkwang Hochschule in Essen (DE), aan de conservatoria van Den Haag, Hilversum en het Conservatorium van Amsterdam.

Rob van Kreeveld

Rob van Kreeveld, die al vroeg werd beïnvloed door Oscar Peterson, begon zijn professionele loopbaan met de Indorockgroep The Black Dynamites in 1960. In de periode 1963-1967 studeerde hij klassiek piano aan het Koninklijk Conservatorium, Den Haag. In dezelfde periode werd hij de vaste pianist van Paul van Vliet, en componeerde hij de toenmalig bekende liedjes “Veilig achterop bij vader op de fiets” en “Meisjes van dertien”. Vanaf 1979 gaf hij les aan de allereerste Jazz afdelingen aan de conservatoria in Den Haag en Rotterdam. In de jazz werkte hij samen met onder anderen Stan Getz, Joe Lovano, Joe Pass, Woody Shaw, Philip Catherine, Toots Thielemans, Rita Reys, Ann Burton, Greetje Kauffeld, Denise Jannah en Gerrie van der Klei.

Luister naar
Bart van Lier

Beluister
Rob van Kreeveld

Luister naar
Jasper Somsen

Deel evenement

tickets

Prijs: € 25-35

Concert
Datum: 10 september 2020
Zaal open: 18:00 | 20:00
Aanvang show: 18:30 | 20:30
Locatie: Loburg
Organisator: popupop