Title image

Jasper Somsen Invites … Rik Mol & Rob van Kreeveld

koop tickets

Locatie: Loburg
Datum: 10 september 2020
Aanvang: 18:00 | 20:00

Evenement: Concert
Organisator: popupop

Op donderdagavond 10 september verandert Café Loburg voor de tweede keer een Jazzclub. Contrabassist/componist/producer Jasper Somsen ontvangt tijdens deze speciale editie van zijn concertserie opnieuw twee zwaargewichten uit de Nederlandse muziekgeschiedenis: een van de meest geroemde Nederlandse trompettisten van de afgelopen 10 jaar, Rik Mol. Mol vervangt 10 september Bart van Lier, die wegens een oogoperatie helaas moest afzeggen. Op piano een van de nog levende jazz iconen: Rob van Kreeveld. En op verzoek doen we nu beide shows met diner!

Twee exclusieve jazz-club edities met max 36 bezoekers per keer
Nog steeds is de plek beperkt en ook nu gebruiken we dat om er een speciale avond van te maken:

  • jazz-club diner show diner (18:30) a €40
  • jazz-club diner show diner (20:00) a €40

Het eten wordt weer met liefde verzorgd door Foodbar Zilvr. Na aanschaf van je ticket kun je op Loburg.com/jazzclub met je ticketnummer je eet- en drankvoorkeur doorgeven.

Rik Mol

Hoewel klassiek opgeleid had trompettist Rik Mol al op jonge leeftijd een fascinatie voor de muziek van Earth, Wind and Fire, Stevie Wonder en Miles Davis. Daarna ging het heel erg hard. Hij won The European Trumpet Contest, het Prinses Christina Concours en de Prins Bernhard Fonds Cultuurprijs. Vervolgens kreeg hij de kans om samen te werken met o.a. Steve Lukather (TOTO), Chaka Khan, Gregory Porter en Jamiroquai’s Derrick McKenzie. In 2014 won hij een Grammy als trompettist van het Metropole Orkest en speelde hij op hitsingle “Mr. Trumpet Man” van soulzangeres Shirma Rouse. Op dit moment ligt zijn focus op zijn solo carrière.

Rob van Kreeveld

Rob van Kreeveld, die al vroeg werd beïnvloed door Oscar Peterson, begon zijn professionele loopbaan met de Indorockgroep The Black Dynamites in 1960. In de periode 1963-1967 studeerde hij klassiek piano aan het Koninklijk Conservatorium, Den Haag. In dezelfde periode werd hij de vaste pianist van Paul van Vliet, en componeerde hij de toenmalig bekende liedjes “Veilig achterop bij vader op de fiets” en “Meisjes van dertien”. Vanaf 1979 gaf hij les aan de allereerste Jazz afdelingen aan de conservatoria in Den Haag en Rotterdam. In de jazz werkte hij samen met onder anderen Stan Getz, Joe Lovano, Joe Pass, Woody Shaw, Philip Catherine, Toots Thielemans, Rita Reys, Ann Burton, Greetje Kauffeld, Denise Jannah en Gerrie van der Klei.

(foto: Sander Baks)

Luister naar
Rik Mol

Luister naar Rob
van Kreeveld

Luister naar
Jasper Somsen

Volg en deel