Somsen Invites ... Paulus Schäfer, Joost Zoeteman & Wim de Vries
Zaal open
20:00 uur
Aanvang
20:30 uur
Organisatie
popUPop ism Jazz in Wageninge
Tickets
kies zelf: 0, 5 of 10 €

Somsen Invites ... Paulus Schäfer, Joost Zoeteman & Wim de Vries

Wie van muzikaal spektakel houdt moet zijn/haar agenda vrijhouden op donderdagavond 24 november. De gitaristen Paulus Schäfer en Joost Zoeteman zijn ware meesters. Met de virtuoze mix tussen enerzijds de Gypsy Jazz van Paulus en anderzijds mainstream Jazz van Joost speelden zij al meerdere grote clubs en festivals plat in Nederland, België en Duitsland.

Paulus Schäfer is de jongste zoon van een grote familie, die dicht bij de beroemde Rosenberg familie zit. Aangezien al zijn broers gitaar speelden kon het niet anders dan dat hij ook de gitaar zou oppakken. Hoewel de muziek van de grondlegger van de Gypsy Jazz, Django Reinhardt, in het DNA van deze sympathieke Brabander zit, kijkt Paulus Schäfer verder dan de strikte traditie. Hij vermengt zijn prachtige spel met allerlei stijlen en gaat graag nieuwe muzikale uitdagingen aan.   

Hierin vond Paulus de perfect partner in gitarist Joost Zoeteman. Hoewel Joost zijn spel geworteld is in de mainstream Jazz en Bebop tradities, is Joost een groot liefhebber van de Gypsy Jazz en beheerst hij ook allerlei modernere Jazz en popmuziek. Samen met contrabassist Jasper Somsen en drummer Wim de Vries vormen zij het Paulus Schäfer-Joost Zoeteman Quartet. In 2019 kwam hun eerste album “Django” uit.

Het muzikale vuurwerk wordt extra aangewakkerd door drummer Wim de Vries. Naast vele andere projecten toert Wim al jaren, met zijn collega René Creemers, als “Drumbassadors” over de wereld. 

Kortom, deze Jasper Somsen Invites … wordt gegarandeerd een spectaculaire avond, waar het plezier en enthousiasme vanaf druipt!
 
Net als de vorige editie start het concert om 20:30 uur (twee sets, met pauze). Kies zelf je ticketprijs (€ 0/5/10) en reserveer nu je kaartje.