SPLINTER + MAKROCULTUUR
Date
3 MAR
Doors open
20:30
Start
21:00
Tickets
Price: €7,5

SPLINTER + MAKROCULTUUR

Eindelijk gaan we alles geven! Niet tot 22:00, 01:00 maar tot diep in de nacht!! We beginnen met een rockconcert en halen daarna door met het nieuwe DJ-collectief: MakroCultuur!

Met een vrachtwagen aan muzikale bagage op zak besloten Douwe, Sander, Gert-Jan en Barry een band te vormen waar een nieuwe, kakelfrisse punkenergie vanaf moest spatten. Met hun vorige bands – Death Alley, Birth of Joy en Vanderbuyst – hadden ze alle vier over de wereld getoerd met zwaarder werk, met Splinter moest het zuivere plezier en de dansbaarheid weer centraal staan.

De band ziet zichzelf liever als onderdeel van die opstandige rotjeugd, dan van de grijze, gevestigde orde, met alle voorspelbare venues en muziek die daarbinnen worden aangeboden. Het liefst wil Splinter al die mensen en groepjes die met hun eigen alternatieve dingen bezig zijn verenigen. Dat klinkt als een serieuze ambitie, en dat is het misschien ook, maar uiteindelijk gaat het simpelweg om een hele hoop onvervalste energie, die mensen bij elkaar brengt. En dat is waar deze band van aan elkaar hangt.