Title image

The Maureens & Them Dirty Dimes @ Torckpark

koop tickets

Locatie: Rustenburg 13, 6701 EB Wageningen
Datum: 06 augustus 2020
Aanvang: 19.00 uur

Evenement: Concert
Organisator: Popupop, Stichting Popcultuur Wageningen

In samenwerking met Stichting Popcultuur Wageningen een avond ‘Unplugged’ in het Wageningse ‘Central Park’.

The Maureens zijn in 2012 in Utrecht opgericht en hebben sindsdien twee albums uitgebracht.  Zanger/gitarist Hendrik-Jan de Wolff schrijft melodieuze indie-liedjes met een vaak wat melancholieke inslag. Kenmerkend aan de muziek van de Maureens is de rijk gearrangeerde zang, met vaak meerstemmige leadzang en koortjes; denk aan referenties als The Beach Boys en Big Star maar ook The Jayhawks en Teenage Fanclub.

Bijna alle Maureens zijn in het dagelijks leven werkzaam in de hulpverlening, in de vorm van gehandicaptenzorg en daklozenopvang. Hun maatschappelijke betrokkenheid en ervaringen zijn van directe invloed op de sfeer van de muziek en de teksten, die veelal worden gekenmerkt door thema’s als eenzaamheid, nostalgie en verlies.

 

Them Dirty Dimes

Old-fashioned jazz, blues en gypsy… Deze Groningers halen hun inspiratie van vóór de oorlog, en mengen dat met moderne invloeden. Them Dirty Dimes; swingend, nostalgisch en altijd verrassend.

Ze maakten allebei muziek, gingen naar dezelfde scholen en studeerden in dezelfde stad. Toch had het heel wat jaren nodig voordat de liefde voor jaren ’20 muziek zanger/gitarist Gijs de Groot en songwriter/gitarist Johan Stolk bij elkaar bracht. Zodra ze elkaar eenmaal hadden gevonden was het raak: binnen minder dan een jaar hadden ze met het Groningse Them Dirty Dimes een album aan nummers, en speelden ze kleine zaal Oosterpoort en main stage Patronaat plat.

Volg en deel