Geef je op voor gratis graffiti workshops!

In aanloop naar onze eigen hof hebben we samen met Cultuur On Tour en Astrant Ede een viertal graffiti workshops georganiseerd waar je als 12-18 jarige gratis aan kunt meedoen!! Doel: straks tijdens de Wagenings Cultuurzomer in juli ook mee kunnen doen aan het grote streetart-event in de haven van Wageningen! Want dan gaan we het havengebied omtoveren in één groot kunstwerk. 

Tijden dat event komen artiesten uit heel Nederland onze haven onder handen nemen. Maar er is ook een zogenaamde HOF, een Hall Of Fame, waar jij je - ongeacht je niveau - artistiek kunt uitleven. En om je goed op weg te helpen organiseren we 4 workshops in vier Wageningse wijken:

 

cot 1
cot 2
 

Ontwerp en schets met Edwin de Jonge | Ill skills

Vrijdag 4 juni, Nude,
19.00 uur - 21.00 uur

schrijf je in

De Romeinen schreven al op hun eigen muren en op monumenten. Anno 2021 is graffiti de beeldtaal op straat. Ontwerpstudio Goed in Beeld verstaat de kunst van graffiti en neemt jou tijdens de workshop mee in de wereld van tags (handtekeningen) en pieces (grote typografische afbeeldingen).

Het ontwerpproces staat centraal. Je leert een concept te ontwikkelen en creatief met letters omgaan. Jouw schets werk je uit naar een definitief ontwerp. Met allerlei kleuren en elementen kom je tot een verbluffend resultaat!

Workshop door Vincent van Combolution

Vrijdag 18 juni, Skatepark Noordwest,
19.00 uur - 21.00 uur

schrijf je in

Je eerste piece van ontwerp naar muur, stap voor stap. De wereld van graffiti kent vele stijlen en ongeschreven regels. Graffitischrijvers hebben elk hun eigen taal. In deze workshop leer je over de graffitiwereld en de ervaringen van Vincent. Hij laat je stap voor stap zien hoe je een graffitipiece ontwerpt en leert je de technieken om de schets van papier op cellofaan te spuiten.

cot31
cot 41
 

Workshop door Xander, street-art baas van Ede

Vrijdag 25 juni, Margrietplantsoen,
19.00 uur - 21.00 uur

schrijf je in

Word jij de nieuwe Banksy van Wageningen? Vind jij het tof om met kleuren te werken en heb je een goed gevoel voor fotografie of ander grafisch werk? En wil je leren werken met een spuitbus?

Xander werkt al bijna tien jaar met sjablonen, ook wel stencils genoemd. We kennen deze stijl met name in de street-art wereld door artiesten als Banksy (UK), C215 (FR) en Fake (NL). Tijdens deze workshop leer je wat de voor- en nadelen zijn van binnen de lijntjes werken en hoe jij zelf sjablonen maakt.

Workshop door Caspar Cruse

Vrijdag 2 juli, Speelpark Pantarijn,
19.00 uur - 21.00 uur

schrijf je in

In deze workshop neemt Caspar Cruse je mee in zijn wereld en leert je de basis skills voor het maken van een graffiti. Jouw creativiteit is het uitgangspunt, de rest komt vanzelf! We gaan werken op platen van 60 x 1.20 die je na afloop van de workshop uiteraard mee naar huis mag nemen.