POPUPOP expo op gemeentehuis Wageningen

POPUPOP expo op gemeentehuis Wageningen

Eerlijk is eerlijk, zelf hadden we behoorlijk de pest in over de resultaten. Maar toen we de balans opmaakten en we realiseerden dat we het afgelopen jaar in totaal 204 dagen (!!!) helemaal niets mochten doen en daarnaast nog eens 98 dagen met onze handen op de rug gebonden door alle beperkingen, was er toch wel enige trots. We hopen dat jullie ook genoten hebben en vooral ook dat we elkaar dit jaar weer wat vaker zien ergens vooraan bij een podium, supermarkt of graffiti muur!!

Op de foto's o.a. flink wat graffiti uit de haven (thx Astrant Ede), De petit prix (in de Superette), WagaStorm en MiniCulture en nog een paar mooie concerten in de Grote Kerk (Wageningen), een snufje LoburgLive natuurlijk en ook een paar fijne shows bij Theater Junushoff. Oh ja, en als we dan toch props aan het geven zijn, behalve door jullie ook mede mogelijk meegemaakt door Popcultuur Wageningen, Pals Wageningen en Finn Groenestein!

Misschien had je t al gezien; de ramen van ons gemeentehuis hebben een update gekregen dankzij onvermoeibare Robbert Kamphuis Een heuse expositie van de dingen die we met POPUPOP vorig jaar voor jullie mochten organiseren!!!

01 robin

 

25  februari

Alles is nog steeds dicht, de avondklok geldt. MiniCulture, Campus Radio, popUPop en de Grote Kerk slaan de handen ineen voor de vetste dienst ooit in de Grote Kerk: een 3 uur durende livestream, die resulteert in talloze satelietfeestjes in studentenhuizen.

 

5 mei

Niks mag, maar we doen toch wat, onder een andere naam: HET VERZETJE. Een beetje recalcitrant, maar ook een beetje ludiek. Omdat we vinden dat iedereen dat verzetje verdiend. Uiteindelijk 6 concerten op 6 locaties met meer dan 600 blije mensen en slechts 1 boete!

02 hetverzetje
03 songlines

 

15 mei: Songlines

Bijzondere tijden vragen om bijzondere experimenten. In een zoektocht naar vormen die coronaproof zijn gaanwe in Songlines op zoek naar de grondtoon van onze omgeving, door muzikanten te vragen een wandeling te maken en van die route de muziek te oogsten. Arnold de Boer / Zea was de eerste en nam 10 soundtracks op bij 3 routes.

 

17 juni: WIES in Junushoff

Soms is het te laat, maar soms ook niet. Wel twee keer verplaatst, maar uiteindelijk - noodgedwongen als zitconcert - wel doorgegaan en mochten we WIES zien nog voor ze op Noorderslag opnieuw de show stal. Niks te laat, vet vroeg erbij!

04 wies
05 fuse

 

24 juni: Fuse in de Grote Kerk

Fuse is de rockband onder de klassieke ensembles. Precies wat we nodig hadden eind juni, vlak voor de start van de cultuurzomer. Nog steeds met beperkingen, dus op afstand van elkaar, twee shows achter elkaar om toch nog 100 mensen blij te kunnen maken.

 

1 en 9 juli: MiniCulture en WagaStorm (not so) silent disco

Het was zo'n heerlijk plan: elke week dansen in de Grote Kerk, de hele (cultuur)zomer lang! We begonnen met onze vrienden van MiniCulture, die de kerk op 1 juli platwalsten voor ruim 100 bezoekers. Een week later mochten we er met de allereerste 'testen voor toegang' show zelfs 200 mensen in. Helaas ging 10 juli het slot er weer op, waardoor alle andere kerkfeesten kwamen te vervallen. Des te legendarischer waren deze twee!

06 wagastorm
07 Simon Mannaerts

 

10 en 11 juli: lancering HOF Wageningen met streetart event

Het begon met een wild idee en het eindigt voorlopig nog niet! We openden onze eigen Hall Of Fame (HOF) in de Wageningse haven, kregen een geweldige gallery aan de waterkant en een wekelijks gebruikte oefenmuur om de hoek! Ook in 2022 komt er weer een weekend vol graffiti en muziek!

(artiest: Simon Mannaerts, foto: Xander van Soelen)

 

 

 

 

 

(artiest: onbekend, foto: Xander van Soelen)

08 graffiti onbekend
09 TCK Crew

 

 

 

 

(artiest: TCK Crew, foto: Xander van Soelen)

 

 

 

 

 

(artiest: Davor Smoljan, foto: Xander van Soelen)

10 Davor Smoljan
11 Chas Love Letters

 

 

 

 

 

(artiest: Chas Love Letters, foto: Xander van Soelen)

 

 

 

 

 

(artiest: Derm’s Bad Taste, foto: Xander van Soelen)

12 Derms Bad Taste
13 Serge KB

 

 

 

 

 

(artiest: Serge KB, foto: Xander van Soelen)

 

 

 

 

 

(foto: Xander van Soelen)

14 overzicht graffiti
15 popronde

 

30 september: popronde met LUCAS en KEES

popUPop heeft haar nomadenkantoor afwisselend in de Superette en midden in de stad in de huidige binnenstadswinkel. Die laatste leek ons perfect om mee te laten doen aan de popronde. LUCAS en KEES speelden in onze heerlijke huiskamersetting een fijne show.

 

5 november: petit prix met Prins S en de Geit en Fiona Capella

Prins Bernhard die wel live muziek heeft -voor niks- als pauze act, alleen maar omdat er een paar autootjes crossen en je het dan een grand prix mag noemen? Dat kunnen wij ook. Een racebaan, 2 radiografisch bestuurbare auto's en een wedstrijd. Met hele lange pauzes voor de dj's, drag queen en Prins S en de Geit (ja, wel betaald :). Onze eerste echte avond ook in De Superette, die meteen legendarisch werd!

16 petit prix
17 dekift

 

12 november: De Kift in de Junushoff

En net als in de zomer met de WagaStorm avond in de kerk pakken we bij het concert van De Kift weer precies het allerlaatste gaatje voordat nieuwe restricties weer alles op slot gooiden. Het maakte de avond des te uitbundiger. 

 
18 prins s
19 luwten 1
 
 
20 roosmarijn