POPUPOP gaat ook werken met 'testen voor toegang'

POPUPOP gaat ook werken met 'testen voor toegang'

Net als zo'n beetje alle poppodia gaat ook POPUPOP gaat vanaf juli evenementen organiseren met 'testen voor toegang'. Na het tonen van je vaccinatie-, herstelbewijs of negatieve test mag je daarna genieten zoals je dat gewend was: met zijn allen. Op 9 juli organiseren we ons eerste testen voor toegang evenement met de Not So Silent, Silent Rainbow Disco van WagaStorm in de Grote Kerk!

We kiezen bewust voor een eerste test. Na afloop van die eerste avond bekijken we of we vanaf augustus meer silent disco's in de Grote Kerk op deze manier gaan doen. We zijn ons bewust van de extra drempel die deze aanpak oplevert. Daarom willen we in de toekomst voor elke show de afweging maken om er al dan niet mee te werken.

Daar staat tegenover dat met het openen van een testlocatie in Ede en het wegnemen van de financiële drempel er voor ons ook een kans ligt. Hoe exclusief een concert met een paar mensen in het bos ook is, het is geen werkend model voor onze sector. Ook los van die zakelijke realiteit is voor ons de gezamenlijke beleving van een live act heel belangrijk. Samen met anderen in één ruimte muziek niet alleen horen, maar ook voelen, echt beleven, dat is wat we je willen bieden. We verlangen er echt naar terug en uit gesprekken met bezoekers trekken we de conclusie dat we niet de enigen zijn. En binnen de huidige kaders achten we het voor een aantal evenementen nu mogelijk dankzij deze tijdelijke oplossing.

Daarnaast zullen we de komende tijd ook nog genoeg evenementen organiseren waar we geen gebruik maken van testen voor toegang. Zo zullen alle concerten die we deze cultuurzomer bij de Junushoff organiseren volgens het 1,5 meter protocol worden georganiseerd. Iedereen die geen klachten heeft is daar zonder testbewijs welkom.

Hier lees je alles over zowel alle praktische zaken als over de 'testen voor toegang' events als de '1,5 meter-concerten'.