POPUPOP pakt de handschoen op: help ons met kleinschalige concerten voor en door Wageningers

POPUPOP pakt de handschoen op: help ons met kleinschalige concerten voor en door Wageningers

De persconferentie zit erop: we weten wat nog steeds niet mag. De horeca blijft nog even dicht. Alle evenementen zijn tot 1 september verboden. Ook hoorden we dat kinderen straks weer voorzichtig naar school gaan. En wat kunnen we verder nog, met de huidige beperkingen? Het is wat ons betreft mede aan ons om dat uit te zoeken. En daarom start POPUPOP met een serie kleinschalige concerten te organiseren voor en door Wageningers.

Waarom ?

POPUPOP is begin dit jaar van start gegaan met haar missie om meer live muziek naar Wageningen te halen. We werkten hard aan een aantal concerten voor de zomer en wilden na de zomervakantie een volgende stap vooruit maken met een nieuwe serie, waarbij we ons wilden richten op juist die acts die nu Wageningen overslaan. Door de coronacrisis is de uitvoering van die plannen stil te komen liggen. Maar dat wil niet zeggen dat we niet juist nu als culturele organisatie kunnen en moeten proberen onze missie in de nieuwe realiteit uit te voeren. Daar willen we met deze serie concerten een begin mee maken. Omdat alles voor iedereen nu ‘work in progress’ is, delen we alvast de ideeën zoals we die nu hebben bedacht.

Wat dan en hoe?

Precies bij die vraag zijn we nu. We pakken de handschoen op met twee ideeën, die we nu aan het uitwerken zijn. Heb je zelf ook een plan, maar weet je niet hoe je verder moet, meld je dan alsjeblieft. We kijken graag met je of en zo ja hoe we jouw idee kunnen realiseren om Wageningers – artiesten, bezoekers, kroegen, podia – te ondersteunen en vooral ook blijvend te laten genieten van kunst en cultuur.

shared studios concert @ home

De zoom party is in korte tijd van rare noviteit al doorgegroeid naar leuk en soms geweldig alternatief. In samenwerking met shared_studios willen we een aantal concerten organiseren in de gouden container die op dit moment in de stad staat. Bezoekers reserveren een kaartje vooraf en krijgen een mail met Zoom ID en instructies om thuis in te loggen op de digitale concertzaal en tips om in de stemming te komen. Dus geen stream voor de hele wereld, maar een exclusief concert waar jij met een beperkt aantal anderen bij bent. De prijs is gratis, maar alle donaties gaan – naast een basisgage waar POPUPOP garant voor staat – naar de artiest.

concert op geheime locatie

In samenwerking met een aantal organisatoren uit Wageningen willen we ook een serie kleine akoestische concerten aanbieden voor vooralsnog maximaal 3 bezoekers. Ook hiervoor reserveer je vooraf je kaartje, waarna je instructies krijgt. In dit geval omvatten die een afgesproken ontmoetingsplek. Van daar vertrek je met alle bezoekers naar de geheime concertlocatie en ben je vervolgens getuige van een uniek privé-optreden. Mogelijk kunnen we er een paar achter elkaar doen. Opnieuw hoef je hiervoor niet te betalen, maar mag je dat natuurlijk wel als je de artiest wil ondersteunen bovenop de basisgage die wij garanderen.