Songlines: op zoek naar de muziek waaruit Wageningen is ontsproten

Songlines: op zoek naar de muziek waaruit Wageningen is ontsproten

Zijn we helemaal gek geworden? Vast, maar daar gaat het project Songlines niet over. Dat gaat over dromen, de kracht van muziek en het bieden van een culturele beleving die corona-proof is.

Volgens de overlevering van de Aboriginals in Australië is de hele aarde 
ooit tijdens de "Dreamtime" vanuit muziek ontstaan. Hun songs, ook wel 
Songlines genoemd, zijn als landkaarten, ze wijzen je de weg.

popUPop gaat de komende tijd artiesten vragen om de muziek waaruit Wageningen en omgeving ooit is 
ontsproten, al lopend terug te vinden en op te nemen om zo een nieuwe 
landkaart te maken. Muziek als een kaart die je gidst door het landschap 
en je leidt langs plaatsen, gebouwen, objecten, gelijken en gastvrijheid 
en zo dichterbij 'the dreaming' van onze regio brengt.

Onze eerste 
gast is Arnold de Boer aka Zea, tevens frontman The Ex. Hij is de aangewezen persoon om dit project in Wageningen op te starten. Hij deed immers iets vergelijkbaars toen hij tijdens de eerste lockdown in 2020 langs de Ring A10 van Amsterdam wandelde. In 11 dagen heeft hij ongeveer 40 uur zonder kaart, zo dicht mogelijk langs de Ring A10 gewandeld, schoonheid ontdekkend op plekken waar niemand het zoekt. En na elke wandeling pakte hij thuis zijn gitaar en nam op wat in hem opkwam. Het leverde een bijzondere gitaarode aan een markante lijn rondom de hoofdstad.

In Wageningen gaat De Boer opnieuw wandelen en in zich opnemen wat zijn pad kruist, om dat vervolgens om te zetten in de grondtoon van onze regio. Na drie dagen wandelen, organiseren we op 15 mei een gesprek met De Boer waarna hij ook het resultaat met ons zal delen in een korte sessie. Dit zal live uitgezonden worden vanuit de bblthk! 

De Boer zal tijdens zijn project werken als artist in residence vanuit de mobiele werkplaats van de Maakfabriek (De Magirus). Na De Boer zullen meer residenties volgen met nieuwe artiesten die de opdracht om onze lokale grondtoon te delven aandurven. We houden je hier en op de site van onze vrienden van de Maakfabriek vanzelfsprekend op de hoogte!

Livestream 15 mei 20:00