Wageningse Cultuurzomer met Sofia Dragt, Sven Ratzke, Indian Askin en veel meer!

Wageningse Cultuurzomer met Sofia Dragt, Sven Ratzke, Indian Askin en veel meer!

Samen met o.a. Popcultuur Wageningen en MiniCulture en met (financiële) steun van o.a. de gemeente Wageningen, SOW, Junushoff, Heerenstraat Theater, PALS Wageningen en Loburg Live doet ook POPUPOP mee aan de #wageningsecultuurzomer! Dat doen we concreet door een hele rits mooie evenementen op een Corona-verantwoorde manier te organiseren. Zowel in het Torckpark als bij de Junushoff dragen we ons steentje bij in zowel de organisatie als de programmering. Hieronder een overzicht van alles waar je als muziekliefhebber wat ons betreft bij moet zijn.

(De Wageningse Cultuurzomer is mede mogelijk gemaakt dankzij (financiële) steun van de gemeente Wageningen, SOW, Junushoff, Heerenstraat Theater, PALS Wageningen, Loburg Live & Wageningen Live)

1 augustus – Harry Saxioni UNLOCKED! (uitverkocht)

UNLOCKED!, de titel geeft het al aan: dit speciale soloprogramma van gitaarvirtuoos Harry Sacksioni voelt voor hem als een bevrijding! Eindelijk, na maandenlang door het rondwarend virus aan huis gekluisterd te zijn geweest, mag het weer: optreden in het openbaar! Hij maakt hiervoor een keuze uit zijn beste en mooiste nummers. Eigen nummers, Beatles, U2, Queen, alles haalt hij uit de (klank)kast. Sacksioni’s vuur en passie zullen, nu hij herenigd is met zijn publiek, ongetwijfeld nog groter zijn dan ze al waren!

6 augustus – Them Dirty Dimes & The Maureens

Een avond ‘unplugged’ waar Popcultuur Wageningen twee top bands voor heeft gevonden in Utrecht en Groningen! The Maureens uit Utrecht: melodieuze indie-liedjes met vaak meerstemmige leadzang en koortjes; denk aan The Beach Boys en Big Star maar ook The Jayhawks en Teenage Fanclub. De tweede act is Them Dirty Dimes uit Groningen: een gevarieerde set die schiet van New Orleans swing naar late night jazz en van gypsy naar blues!

8 augustus – Bertolf speelt buiten (uitverkocht)

In 2008 speelde Bertolf nog in de band van Ilse DeLange, toen zijn eigen solo-carrière een vlucht nam dankzij single ‘Another Day’, die het tot de hoogste regionen van Nederlands hitlijsten schopte. In 2010 ontving hij een Zilveren Harp. Sedertdien maakte hij vijf door pers en publiek bejubelde albums, en momenteel legt hij de laatste hand aan zijn zesde. 

15 augustus – Marlijn Weerdenburg zingt

We kennen haar als tv-presentatrice, actrice en van verschillende theaterproducties. Ze bekeek alle hoeken van de theaterwereld, maar voor de veelzijdige Marlijn Weerdenburg blijft theater en zang de combinatie die haar hart sneller laat kloppen. Nu is het dus tijd om haar droom in vervulling te laten gaan: Marlijn Zingt. In dit programma gaat Marlijn terug naar haar allergrootste levensbehoefte: zingen. Haar grote wens om te zingen over echte dingen, heeft ze samen met Paul de Munnik aan de keukentafel uitgewerkt. 

15 augustus – MiniCulture silent disco rerun (uitverkocht)

Nadat de vorige editie verstoord werd door demonstrerende voetbalsupporters komt MiniCulture keihard terug met een grotere en langere editie van Enjoy The Silence!. Verwacht een weidse dance zone, twee ‘channels’ op je draadloze headset tijdens je komende virus proof avondje uit met het geweldige Torckpark als je decor!

16 augustus – Sofia Dragt

Van zwaaiende handen in de lucht tot componeren. De Wageningse Sofia Dragt is niet alleen Singer & Songwriter, maar ook composer, pianist en producer. In 2013 won Sofia ‘De Grote Prijs van Nederland’, de nationale prijs voor artiesten en muzikanten in Nederland. Daarna speelde ze op plekken als de Melkweg en Paradiso in Amsterdam en op festivals als Valkhof Festival, Bevrijdingsfestivals, Oranjepop, BAM Festival, The Brave Festival en deed mee met het reizende festival Popronde waar ze 14 steden aandeed samen met haar band. Naast Nederlandse festivals speelde ze ook op L’Boulevard Festival in Casablanca (Marokko) en The Thief Festival in Oslo (Noorwegen). Sofia Dragt trad op bij verschillende nationale radio en tv programma’s als De Wereld Draait Door, 3FM en NPO radio 2.

22 augustus – Sven Ratzke zingt Bowie (uitverkocht)

Sven Ratzke is één van de beste Bowie-vertolkers. Dat heeft hij met zijn show Starman, die wereldwijd voor furore zorgde, al bewezen. Ratzke had van de meester persoonlijk toestemming gekregen om zijn songs te gebruiken. Ook vanavond vertolkt Ratzke het werk van Bowie en laat daarmee een andere kant van Bowie zien: die van de grote liedjesschrijver, de poëet. De nummers komen in een intieme setting keihard binnen.

28 augustus – Indian Askin & 3000 Pieces

In 2016 bracht Indian Askin hun succesvolle debuutalbum Sea Of Ethanol uit, die gelijk binnen kwam op #8 in de Album Charts in Nederland. Het album werd lovend ontvangen en de band won zelfs de Edison in de gelijknamige categorie én speelden op het Sena Performers Stage op Bevrijdingsdag in Wageningen! En 3000 Pieces.. een solide basis van funk-based gitaarpartijen, vloeiende baslijnen en hiphop-based grooves.

29 augustus – Federico Ordoñez IN PURO

Flamencodanser Federico Ordoñez, is geboren in Brussel en van Spaans/ Italiaanse origine. Na bijna 2 jaar buiten de flamencoschijnwerpers keert hij met IN-PURO terug naar de pure flamenco. Hoewel het woord puur altijd subjectief is in de flamencowereld, gaat Federico voor een totale overlevering aan de zang, om vervolgens met zijn persoonlijke ideeën en visies zijn omgeving te creëren.