Songlines: Op zoek naar de grondtoon van Wageningen

popUPop vraagt artiesten om de muziek waaruit Wageningen en omgeving ooit is ontsproten al lopend terug te vinden en op te nemen om zo een nieuwe landkaart te maken. Muziek als een kaart die je gidst door het landschap en je leidt langs plaatsen, gebouwen, objecten, gelijken en gastvrijheid en zo dichterbij 'the dreaming' van onze regio brengt.

 
 

 

Wie wat bewaart, heeft wat! Subterranean Street Society Songline nu online

Na de start van ons Songlines project in mei, waarbij we op zoek gaan naar de grondtoon van Wageningen, kwam afgelopen zomer Subterranean Street Society als tweede muzikale gouddelver op bezoek in Wageningen. In wat een natte dag leek te worden, liepen we met een klein gezelschap door de Wageningse Uiterwaarden en het centrum van de stad, om te eindigen in het Heerenstraat Theater, waar Louis een bijzonder intiem optreden gaf voor het publiek dat aansluiten naar de geweldige en toepasselijke film Nomadland ging.

We hebben de opname en de route bewust vastgehouden. Ten eerste omdat we het je graag wilden geven als opwarmer voor een concert van de band Subterranean Street Society, in december 2021. Maar ook omdat in deze wisselvallige tijden het heel fijn is om nog iets achter de hand te hebben voor zware tijden. De aankondiging van strengere maatregelen die onze agende de komende drie weken leeg veegt, is wat ons betreft een goed moment.

Songlines 2 routekaart
IMG 20210701 173024 Bokeh
 

 
songline 1

De eerste 3 routes!

Onze eerste Songlines-gast was natuurlijk bedenker Arnold de Boer aka Zea, tevens frontman The Ex. Hij startte op 13 mei 2021 met zijn eerste wandeling, waarna hij zich in de tot studio omgetoverde Magirus van de Maakfabriek terugtrok om op te nemen. En de dag erna weer. En daarna nog een keer. Drie dagen lang liep hij uiteindelijk en nam na elke wandeling meerdere improvisaties op.

Op zaterdag 15 mei lichtte De Boer zijn grondidee toe en gaf een kleine impressie van hetgeen hij heeft opgenomen. Samen met de Boer werken we nu aan een selectie van opnames die we binnenkort zullen publiceren.

IMG 20210515 155417