Op weg naar onze eigen HOF!


popUPop heeft de handen ineen geslagen met een hele rits partijen om al jullie streetart liefhebbers ook een plek te kunnen geven. We werken samen met onze vrienden van Astrant en Thuis Wageningen hard aan een de opening van onze eigen HOF (Hall Of Fame) in de buurt van de haven.

Op weg naar dat moment zijn we in samenwerking met Cultuur On Tour alvast begonnen met een aantal workshops in de buurt, waarvoor je nu hier kunt opgeven!

popupop banner streetart

Soms komen alle lijntjes samen. Op die momenten kunnen er mooie dingen ontstaan. Zo’n moment is aangebroken voor de liefhebbers van graffiti als kunstvorm en streetart als sociaal culturele beleving. Samen met een flink aantal partners willen we u een plan presenteren dat de kickstart is van een festival en een vruchtbare bodem legt onder jongerencultuur in Wageningen.

Afgelopen vijf jaar heeft het streetart-team van poppodium Astrant (Ede) druk aan de weg getimmerd met het inkleuren van Ede. Talloze onaantrekkelijke plekken zijn omgetoverd tot prachtige kunstwerken. In samenwerking met lokale, nationale en internationale kunstenaars zijn er in vijf jaar tijd meer dan 100 muurschilderingen aangebracht op verschillende plekken in Ede. Niet alleen kregen, muren, silo’s en tunnels een veel mooier uiterlijk, ook wist Astrant de gemeente Ede en haar bewoners te overtuigen dat streetart niets met vandalisme en hangjongeren te maken heeft, maar een positieve kracht is, die kan bijdragen aan een betere leefomgeving.

Nu is Wageningen aan de beurt. Samen met Gemeente Wageningen Thuis Wageningen, Solidez, Astrant Ede, Ill Skills, Bruil, van Leusden Transport Cultuur On Tour en  een aantal individuele burgers met liefde voor graffiti hebben we de handen ineen geslagen om ook Wageningen een beetje mooier maken samen met de jeugd en jongeren van de stad. En we beginnen in de Wageningse haven. In  één festivalweekend  zullen we de meer dan 300 meter muur in de haven omtoveren tot een plek om te bezoeken en daarmee het startschot geven voor structurele streetart activiteiten in Wageningen!