Wageningse Cultuurzomer met Bertolf, Sven Ratzke, Lavina Meijer, Indian Askin en veel meer!

Samen met o.a. Popcultuur Wageningen, Junushoff, bblthk, LoburgLive, Heerenstraat Theater, PALS en de gemeente Wageningen organiseert Popupop de Wageningse Cultuurzomer. Wars tegen de stroom in proberen we juist nu gezamenlijk cultuur de ruimte te geven. Dat doen we concreet door veel mooie evenementen op een Corona-verantwoorde manier te organiseren voor en met Wageningers. Daarvoor richten we twee podia in: Bij de Junushoff komt een podium met plek voor 100 bezoekers, in het Torckpark komt een terras en podium met ruimte voor ongeveer 200 bezoekers.

1 augustus – Harry Saxioni UNLOCKED! (uitverkocht)

UNLOCKED!, de titel geeft het al aan: dit speciale soloprogramma van gitaarvirtuoos Harry Sacksioni voelt voor hem als een bevrijding! Eindelijk, na maandenlang door het rondwarend virus aan huis gekluisterd te zijn geweest, mag het weer: optreden in het openbaar! Hij maakt hiervoor een keuze uit zijn beste en mooiste nummers. Eigen nummers, Beatles, U2, Queen, alles haalt hij uit de (klank)kast. Sacksioni’s vuur en passie zullen, nu hij herenigd is met zijn publiek, ongetwijfeld nog groter zijn dan ze al waren!

6 augustus – Them Dirty Dimes & The Maureens

Een avond ‘unplugged’ waar Popcultuur Wageningen twee top bands voor heeft gevonden in Utrecht en Groningen! The Maureens uit Utrecht: melodieuze indie-liedjes met vaak meerstemmige leadzang en koortjes; denk aan The Beach Boys en Big Star maar ook The Jayhawks en Teenage Fanclub. De tweede act is Them Dirty Dimes uit Groningen: een gevarieerde set die schiet van New Orleans swing naar late night jazz en van gypsy naar blues!

8 augustus – Bertolf speelt buiten (nog een aantal kaarten)

In 2008 speelde Bertolf nog in de band van Ilse DeLange, toen zijn eigen solo-carrière een vlucht nam dankzij single ‘Another Day’, die het tot de hoogste regionen van Nederlands hitlijsten schopte. In 2010 ontving hij een Zilveren Harp. Sedertdien maakte hij vijf door pers en publiek bejubelde albums, en momenteel legt hij de laatste hand aan zijn zesde. 

Marlijn Weerdenburg zingt

We kennen haar als tv-presentatrice, actrice en van verschillende theaterproducties. Ze bekeek alle hoeken van de theaterwereld, maar voor de veelzijdige Marlijn Weerdenburg blijft theater en zang de combinatie die haar hart sneller laat kloppen. Nu is het dus tijd om haar droom in vervulling te laten gaan: Marlijn Zingt. In dit programma gaat Marlijn terug naar haar allergrootste levensbehoefte: zingen. Haar grote wens om te zingen over echte dingen, heeft ze samen met Paul de Munnik aan de keukentafel uitgewerkt. 

Sven Ratzke zingt Bowie

Sven Ratzke is één van de beste Bowie-vertolkers. Dat heeft hij met zijn show Starman, die wereldwijd voor furore zorgde, al bewezen. Ratzke had van de meester persoonlijk toestemming gekregen om zijn songs te gebruiken. Ook vanavond vertolkt Ratzke het werk van Bowie en laat daarmee een andere kant van Bowie zien: die van de grote liedjesschrijver, de poëet. De nummers komen in een intieme setting keihard binnen.

Indian Askin & 3000 Pieces

In 2016 bracht Indian Askin hun succesvolle debuutalbum Sea Of Ethanol uit, die gelijk binnen kwam op #8 in de Album Charts in Nederland. Het album werd lovend ontvangen en de band won zelfs de Edison in de gelijknamige categorie én speelden op het Sena Performers Stage op Bevrijdingsdag in Wageningen! En 3000 Pieces.. een solide basis van funk-based gitaarpartijen, vloeiende baslijnen en hiphop-based grooves.

Federico Ordoñez IN PURO

Flamencodanser Federico Ordoñez, is geboren in Brussel en van Spaans/ Italiaanse origine. Na bijna 2 jaar buiten de flamencoschijnwerpers keert hij met IN-PURO terug naar de pure flamenco. Hoewel het woord puur altijd subjectief is in de flamencowereld, gaat Federico voor een totale overlevering aan de zang, om vervolgens met zijn persoonlijke ideeën en visies zijn omgeving te creëren.