Als 'kind van corona' is popUPop helaas al een ervaren organisator van corona-proof evenementen. De mogelijkheden daartoe blijven zeer variabel en onzeker. Sinds de uitbraak van de pandemie begin 2020 zijn de spelregels regelmatig veranderd, waardoor het organiseren van evenementen een onverminderd ingewikkelde operatie blijft die we alleen samen met jullie kunnen uitvoeren. Wat blijft, is dat we bij elk evenement je gezondheid voorop stellen en keer op keer kijken wat we mogen en kunnen organiseren en op welke manier. Deze pagina geeft je hopelijk alle informatie over onze aanpak. Mocht je desondanks een vraag hebben, schroom dan niet om ons een berichtje te sturen.

Vanaf 13 november is het enkel mogelijk om in bestaande theaters zitconcerten te organiseren. Op dit moment (dd 12-11-2021) is het meest optimistische vooruitzicht dat we op 4 december weer evenementen mogen organiseren. Onder welke voorwaarden dat mag, is nog niet bekend. Op dit moment is er veel discussie over het zogenaamde 2G vs 3G beleid. Wij worstelen hier ook persoonlijk mee. We willen iedereen in hun waarde laten. Tegelijkertijd willen we cultuur aanbieden in de vormen van dancefeesten en concerten. Binnen de huidige kaders is een 2G of 3G ook voor ons een verplichting als vele andere (brandveiligheid, sluitingstijden, rookbeleid, leeftijdsbeperkingen). We kiezen hiermee geen politiek standpunt, we proberen enkel binnen de wettelijke kaders te opereren. Waar we ruimte zien om meer mensen toegang te kunnen geven tot cultuur, zullen we die benutten zoals we dat ook in het verleden hebben gedaan. 

Alle tekenen wijzen erop dat de 2G mogelijkheid er binnenkort wel aan gaat komen. Daarmee ontstaan er voor ons 3 manieren om evenementen te organiseren. We zullen bij elk evenement aangeven welke controle wij zullen hanteren.

3G

Toegang tot een evenement is mogelijk voor:

 • Gevaccineerden (zij hebben een vaccinatiebewijs)
 • Mensen die genezen zijn van corona (zij hebben een herstelbewijs)
 • Mensen die negatief zijn getest (Testen voor Toegang)
   

Controle vindt plaatst door middel van:

 • Coronacheck app in combinatie met identiteitsbewijs

2G

Toegang tot een evenement is mogelijk voor:

 • Gevaccineerden (zij hebben een vaccinatiebewijs)
 • Mensen die genezen zijn van corona (zij hebben een herstelbewijs)


Controle vindt plaats door middel van:

 • Coronacheck app in combinatie met identiteitsbewijs

0G

Toegang tot een evenement is mogelijk voor:

 • Iedereen


Controle/uitvoering vindt plaatst door middel van:

 • Het hanteren van de 1,5 meter afstandsregel
 • Het hanteren van een vaste zitplaats
 • Voor binnenevenementen:
  • het hanteren van mondkapjesplicht bij opstaan en lopen

 

 

Bovenstaande drie opties resulteert in twee mogelijke situaties bij onze evenementen:

Testen voor Toegang:

 1. Koop je ticket via onze ticketshop

 2. Ben je volledig gevaccineerd of ben je hersteld van corona, maak dan met je vaccinatiebewijs of corona-registratie een corona toegangsbewijs via de CoronaCheck-app (vanaf 1 juli).

 3. Geldt dat niet voor jou, maak dan een gratis testafspraak op www.testenvoortoegang.nl. Doe dit niet te vroeg: maximaal 36 uur voor aanvang van het evenement!

 4. Laat je testen en maak met je uitslag (die je per mail ontvangt) een corona toegangsbewijs via de CoronaCheck-app.

 5. Kom genieten! Neem je coronatoegangsbewijs via de CoronaCheck-app of geprint op papier mee, en natuurlijk je kaartje. Bij de ingang scannen wij zowel je coronatoegangsbewijs als je ticket.

 6. Vergeet je legitimatiebewijs niet, het coronatoegangsbewijs is namelijk persoonsgebonden!

Let op! We mogen alleen mensen toelaten met een coronatoegangsbewijs. Een bevestiging van vaccinatie of het gele vaccinatiepaspoort valt hier niet onder.

1,5 meter events:

Bij ‘1,5 meter concerten’ hanteren we de volgende afspraken:

 • Controle vooraf: door een kaartje te kopen, geef je aan dat je geen klachten hebt. Bij de ingang controleren we dat aan de hand van een korte gezondheidscheck.

 • Placering: mensen brengen je naar je plek op volgorde van binnenkomst. Volg alsjeblieft aangegeven looproutes en instructies van het personeel. Help hen door mee te werken.

 • Zitplaatsen: 1,5 meter event zijn 'zitconcerten'. We vragen je tijdens de show te blijven zitten en niet met de stoelen te schuiven.

 • Samen zitten: mensen uit een gezamenlijk huishouden hoeven geen afstand te houden en mogen naast elkaar zitten. Het aantal samenzit-plekken kan beperkt zijn. 

 • Bron- en contactonderzoek: door een ticket via popUPop te kopen of reserveren, stem je in met het gebruik van je contactgegevens in geval de GGD hierom vraagt tot 14 dagen na het evenement.

 • Klachten? Blijf thuis: heb je klachten, dan blijf je thuis. Kun je niet komen vanwege de genoemde klachten, dan mag je contact met ons opnemen via info@popupop.nl