Als 'kind van corona' is popUPop inmiddels een ervaren organisator van corona-proof evenementen. De mogelijkheden daartoe worden gelukkig steeds groter. Wat blijft is dat we bij elk evenement je gezondheid voor alles stellen en daarom voor al die verschillende mogelijkheden ook op maat gemaakte regels hanteren. Deze pagina geeft je hopelijk alle informatie over onze aanpak. Mocht je desondanks een vraag hebben, schroom dan niet om ons een berichtje te sturen.

Vanaf 1 juli 2021 zullen we bij popUPop ook werken met 'Testen voor toegang' evenementen. Daarmee hebben we twee opties om een concert of feest voor je te organiseren: 

Met coronatoegangsbewijs

Bij deze evenementen hanteren we de maximum-capaciteit van een locatie. Afstand houden of een mondkapje dragen is in dit geval niet nodig. Het is wel verplicht om een recente negatieve testuitslag te tonen aan de deur. Deze dient geboekt te zijn via www.testenvoortoegang.org. Vanaf 24 juni is het ook mogelijk om via de CoronaCheck-app een vaccinatie of herstelbewijs toe te voegen. Deze gelden ook als coronatoegangsbewijs.

Zonder toegangsbewijs | 1,5 meter events:

Bij deze evenementen hanteren we een maximum aantal bezoekers gebaseerd op de mogelijkheid om 1,5 meter afstand te kunnen houden. Er zijn alleen zitplaatsen en er moet een mondkapje gedragen worden bij verplaatsingen. Op de zitplaats mag het mondkapje af.

 

 

Testen voor Toegang:

 1. Koop je ticket via onze ticketshop

 2. Ben je volledig gevaccineerd of ben je hersteld van corona, maak dan met je vaccinatiebewijs of corona-registratie een corona toegangsbewijs via de CoronaCheck-app (vanaf 1 juli).

 3. Geldt dat niet voor jou, maak dan een gratis testafspraak op www.testenvoortoegang.nl. Doe dit niet te vroeg: maximaal 40 uur voor aanvang van het evenement!

 4. Laat je testen en maak met je uitslag (die je per mail ontvangt) een corona toegangsbewijs via de CoronaCheck-app.

 5. Kom genieten! Neem je coronatoegangsbewijs via de CoronaCheck-app of geprint op papier mee, en natuurlijk je kaartje. Bij de ingang scannen wij zowel je coronatoegangsbewijs als je ticket.

 6. Vergeet je legitimatiebewijs niet, het coronatoegangsbewijs is namelijk persoonsgebonden!

Let op! We mogen alleen mensen toelaten met een coronatoegangsbewijs. Een bevestiging van vaccinatie of het gele vaccinatiepaspoort valt hier niet onder.

1,5 meter events:

Bij ‘1,5 meter concerten’ hanteren we de volgende afspraken:

 • Controle vooraf: door een kaartje te kopen, geef je aan dat je geen klachten hebt. Bij de ingang controleren we dat aan de hand van een korte gezondheidscheck.

 • Placering: mensen brengen je naar je plek op volgorde van binnenkomst. Volg alsjeblieft aangegeven looproutes en instructies van het personeel. Help hen door mee te werken.

 • Zitplaatsen: 1,5 meter event zijn 'zitconcerten'. We vragen je tijdens de show te blijven zitten en niet met de stoelen te schuiven.

 • Samen zitten: mensen uit een gezamenlijk huishouden hoeven geen afstand te houden en mogen naast elkaar zitten. Het aantal samenzit-plekken kan beperkt zijn. 

 • Bron- en contactonderzoek: door een ticket via popUPop te kopen of reserveren, stem je in met het gebruik van je contactgegevens in geval de GGD hierom vraagt tot 14 dagen na het evenement.

 • Klachten? Blijf thuis: heb je klachten, dan blijf je thuis. Kun je niet komen vanwege de genoemde klachten, dan mag je contact met ons opnemen via info@popupop.nl